click pe imagine pentru a mari
Aparat dentar fix

Aparatul dentar fix este cel mai popular dispozitiv ce serveste la alinierea dintilor, favorizand corectarea arcadelor dentare si imbunatatirea functiei de masticatie. Acest tip de aparat ortodontic, in masura sa influenteze si sa deplaseze dantura in directia dorita, este utilizat in principal pentru corectarea alinierilor dento-maxilare diforme.


Dupa cum ii sugereaza si numele, un aparat dentar fix este ancorat direct de elementele dentare ale pacientului. Spre deosebire de aparatele dentare mobile, acesta nu poate fi indepartat sau fixat de catre purtator, ci doar in cabinetul stomatologic, de catre medicul specialist inortodontie.

 

Un aparat dentar fix are in componenta sa diferite elemente: bracket-uri, arcuri, ligaturi metalice sau elastice, sarme si butoni. Dispozitivul se foloseste de forta mecanica a elementelor sale, forta ce permite repozitionarea dintilor si realinierea arcadelor.
Bracket-urile, sub forma unor placute metalice sau ceramice (mai estetice), sunt aplicate si fixate pe incisivi, canini, premolari si molari, cu ajutorul unor adezivi speciali. Tipurile de bracket-uri sunt alese de medicul stomatolog, in functie de tehnica utilizata.


Prin fiecare bracket trece arcul metalic, ce urmeaza cu fidelitate forma arcadei dentare. Datorita proprietatilor elastice, arcul exercita o anumita forta fiecarui bracket si implicit, fiecarui dinte. Rolul acestuia este sa controleze directia de crestere a dintilor, potrivit formei modelate de specialistul in ortodontie.

Adresa: Calea Bucuresti, nr. 50, Brasov
Telefon:  0368.808.122
Email: office2@esdent.eu
Program: Luni - Vineri: 08.00 - 21.00

 

Adresa: Str Carpatilor nr 39, Brasov
0368.808.111
office@esdent.eu

Program: Lu - Sb: 08.00 - 21.00

                        Du: 08.00 - 16.00