click pe imagine pentru a mari
Aparate dentar mobile

Dezvoltarea aparatului osos depinde de factorii genetici (ereditari) si de cei ambientali (exteriori). Dispozitivele ortodontice mobile pot interveni asupra factorilor de mediu (exteriori), ce se dobandesc, reusind sa modifice si sa corecteze dezvoltarea maxilo-faciala inestetica.
Datorita caracteristicilor particulare ce-l diferentiaza de aparatele dentare fixe, un aparat dentar mobil reuseste sa actioneze atat pe structurile osoase de sustinere (parodontiul), cat si asupra dintilor. In practica, sunt astfel realizate incat in momentul purtarii, postura mandibulara se modifica fata de cum era obisnuit pacientul intr-o etapa anterioara.

 

Personalizat in functie de rezultatele urmarite, APARATUL DENTAR MOBIL se realizeaza in laborator, in urma studiului atent al formelor arcadelor dentare si a palatului pacientului. Este confectionat dintr-o parte acrilica, careia i se adauga diverse componente metalice cu rolul de deplasare sau / si de ancorare a elementelor dentare si de sustinere.

 

Utilizat cu precadere in perioada de crestere a copiilor si adolescentilor, aparatul dentar mobil se foloseste de evolutia naturala a maxilarului si a cavitatii orale a micilor pacienti. Aplicarea dispozitivului mobil la o varsta frageda permite directionarea dintilor si a tesuturilor de sustinere spre o pozitie cat mai aproape de cea normala.

Recomandat pacientilor cu dinti de lapte, aparatul dentar mobil reuseste sa corecteze o serie de probleme ortodontice ce pot fi rezolvate mult mai operativ daca se intervine din timp. Obiectivele principale ale tratamentelor cu aparat dentar mobil consta in blocarea sau stimularea cresterii maxilarului.
Dispozitivele ortodontice mobile sunt intrebuintate in special in prezenta unor discrepante intre arcada superioara si cea inferioara, repozitionand mandibula si modeland muschii periorali (din jurul cavitatii orale).

Adresa: Calea Bucuresti, nr. 50, Brasov
Telefon:  0368.808.122
Email: office2@esdent.eu
Program: Luni - Vineri: 08.00 - 21.00

 

Adresa: Str Carpatilor nr 39, Brasov
0368.808.111
office@esdent.eu

Program: Lu - Sb: 08.00 - 21.00

                        Du: 08.00 - 16.00