click pe imagine pentru a mari
Aparat dentar clasic

Acestea sunt alcatuite din bracketi metalici sudati de sarma din otel. La inceput este posibil ca metalul sa irite mucoasa bucala, insa dupa cateva saptamani apare obisnuinta si nu mai este nicio problema. Acum exista si aparate clasice cu bracketi si sarmulite din aur, alese pentru motive estetice si de catre pacientii alergici al nichel. Ligaturile elastice pot avea o varietate de culori, in functie de preferintele pacientului.

Bracketii Viazis au forma triunghiulara si utilizeaza o sarma cu o forta mai mica. Aceasta tehnica este mai putin dureroasa, iar tratamentul este mai scurt. Acest aparat muta coroana si radacina dintelui odata, in vreme ce aparatul clasic muta coroana in primul an si radacina in al doilea an.

Pentru copii sau pentru persoanele mai aventuroase exista bracketi in diverse forme - inimioare, stelute, flori - numite WildSmiles Brackets.

Exista si bracketi care nu au nevoie de ligaturi pentru a se prinde de sarma, fiind autoligaturanti (self-ligating) .

Damon Brackets folosesc tehnologia "usii culisante" pentru a permite sarmei sa culiseze. Acest lucru permite ajustari mai putine ale aparatului si mai putine vizite la medic. Acesti bracketi autoligaturanti folosesc o clapita pentru a tine sarma fixata. Sunt mai mici decat bracketii traditionali si "stocheaza" mai putine resturi alimentare in timpul mesei. Exista si o varianta a acestui tip de bracket, numita Damon 3 si constituita din ceramica in combinatiecu metal. Avantajul este ca pare mai mic si este mai confortabil.

Alt tip de bracket autoligaturant este In-Ovation - un bracket dublu din metal cu o clema incorporata. Tensiunea sarmei activeaza clema ce rasuceste fiecare dinte.

Un ultim tip de bracket autoligaturant este SmartClip, ce tine sarma fixata cu ajutorulunei cleme speciale, incorporate.
 

Adresa: Calea Bucuresti, nr. 50, Brasov
Telefon:  0368.808.122
Email: office2@esdent.eu
Program: Luni - Vineri: 08.00 - 21.00

 

Adresa: Str Carpatilor nr 39, Brasov
0368.808.111
office@esdent.eu

Program: Lu - Sb: 08.00 - 21.00

                        Du: 08.00 - 16.00